Тимчасовий голова французької партії "Національний фронт", від якої висувається у президенти ультраправа Марін Ле Пен, Жан-Франсуа Жальк пішов з посади через три дні після того, як її зайняв.

За інформацією BBC, причинами такого рішення стали висловлювання Жалька стосовно Голокосту. В інтерв'ю 2000 року він засумнівався, що нацисти використовували "Циклон Б" для знищення людей у концтаборах.

Крім того, у 1991 році приятеля Ле Пен помітили на мітингу, присвяченому 40-річчю від дня смерті маршала Анрі-Філіпа Петена. Він з 1940 по 1944 рік очолював уряд французьких колабораціоністів, які співпрацювали з німцями німцями.

Марін Ле Пен залишила посаду голови "Національного фронту", щоб зосередитись на президентських виборах. Жальк заявив про готовність іти до суду проти авторів свого викриття, адже нібито нічог подібного не говорив.

Нагадаємо, Марін Ле Пен, яка є прихильницею президента Росії Володимира Путіна, вийшла до другого туру президентських виборів, який відбудеться 7 травня. З нею боротиметься центрист Еммануель Макрон.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ле Пен фіктивно прилаштувала людей з "Національного фронту" помічниками депутатів Європарламенту.