Свобода слова та вираження своєї думки для росіян скоро стане неможливою – незабаром інтернет-простір країни будуть активно моніторити підопічні президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Кремлівський лідер наказав перевірити всю інформацію в мережі на предмет "заборонених в Росії даних", проте що саме має на увазі – він не уточнив. Подібні нововведення набудуть чинності вже на початку липня цього року.

Особисто Путін стверджує, що держава нібито не буде "забороняти все", але натякнув на більш жорстке ставлення до всього, що публікується для загального доступу. Він запевнив, що передусім будуть контролювати появу інформації, яка носить терористичний характер, або схиляє до суїциду.

У промові російського президента знайшлися й деякі суперечності, адже спочатку він збирався "зробити все акуратно і по закону", а вже за кілька хвилин заявив, що "навіть цих заборон недостатньо".

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

До активного контролю над публікаціями додадуться ще й обмеження на спілкування у соціальних мережах. Громадська палата РФ запропонувала офіційно заборонити спілкуватися в чатах під час роботи. Навіть якщо писатиме керівник – відповідати не можна, а треба шукати "інші джерела комунікації".

Хоча проект представлений нібито на благо росіян і для підвищення ефективності працівників, але як до цього поставляться вони самі – поки що невідомо.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що доньки Путіна навчалися в елітій німецькій школі.