Російські журналісти тепер зможуть вести трансляції засідань тільки після дозволу суду і з місць, визначених суддею.

Відповідний законопроект підписав президент РФ Володимир Путін, передає DW.

Мало того, що тепер представникам ЗМІ вказуватимуть, що висвітлювати та де сідати в судовій залі, так їм ще й заборонять трансляції з засідань на стадії досудового провадження. При цьому журналістів "заспокоїли", що ніяких обмежень щодо текстових трансляцій не передбачено.

Нові поправки будуть внесені до Кримінально-процесуального кодексу РФ.

Перш ніж законопроект поклали Путіну на підпис, його ухвалили депутати Держдуми.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

За словами правозахисників, нова ініціатива російської влади стала найрепресивнішим документом, прийнятим останнім часом. Юрист Дамір Гайнутдінов пояснює, що тепер журналістів, які ведуть трансляцію без дозволу, зможуть примусово вивести з зали й звинуватити їх у неповазі до суду.

Як писав інформаційний портал «Знай.ua», в одному з російских ЗМІ написали, що спортивний журналіст Максим Лєбєдєв, перебуваючи в комі, взяв інтерв’ю у давно померлого хоккеіста Сергія Гімаєва.