Російська влада виступила на захист георгіївської стрічки, заявивши, що не повинно бути ніяких обмежень для її носіння та використання.

Про це заявив прес-секретар господаря Кремля Володимира Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи чутки про можливі рейди у білокам’яній проти неетичного використання символу перемоги, передають росЗМІ.

Спікер російського президента зізнався, що сам уже вісім років носить георгіївську стрічку на своїй сумці, і йому б дуже не хотілося бути покараним за це.

Георгіївська стрічка має чорно-помаранчевий або жовто-чорний кольори і йшла до ордена Святого Георгія, а потім – до радянського ордену Слави. З 2005 року в рамках акції "Георгіївська стрічка" її почали роздавати до Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

В Україні ця стрічка активно використовується бойовиками "ДНР" і стала символом сепаратизму та війни на Донбасі. Від неї масово відмовляються у пострадянських країнах. Наприклад, у білоруському місті Брест у листопаді минулого року мерія закликала не розміщувати стрічку в салонах громадського транспорту. Згодом "Брестгортранс" і міськвиконком провели збори, на яких висловилися про неприпустимість розміщення в громадському транспорті різних прапорів і релігійної атрибутики

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", генерал-полковник запасу Віктор Палій поплатився за любов до георгіївської стрічки.