Як почуваються люди, котрі набралися сміливості вийти на акції протесту в Росії, на власній шкурі відчули студенти Ухтинского гірничо-нафтового коледжу, що в республіці Комі.

Місцеве видання з посиланням повідомлення в закритому пабліку "Ухта і її автомобілі" в соцмережі "Вконтакте" пише, що молодих людей вивезли на навчання, і поліцейські відпрацьовували на них прийоми з розгону мітингів.

За словами автора публікації, студентам видали плакати і змусили "викрикувати антиурядові гасла". У свою чергу копи штовхали їх, били кийками, а потім запхали в автозаки. При цьому серед жертв таких навчань було чимало неповнолітніх.

Ректор Ухтинского державного університету на прохання журналістів прокоментувати інцидент заявив, що це все "нісенітниця собача". Нічого поки не сказала і прес-служба управління МВС по Комі.

Ще одне видання згодом повідомило, що 35 студентів самі погодилися їхати на навчання, а їх супроводжували викладачі ОБЖ. Проте родич одного з потерпілих заявив, що дітям не сказали правду стосовно того, куди й чого їх везуть.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Сімферополі активіста кинули за грати на 15 діб через його намір вийти на мітинг проти Путіна.