Прем'єр-міністра Росії Дмитро Медведєв втрачає довіру громадян. Його відставку в тій чи іншій мірі підтримує майже половина росіян.

Про це повідомляє недержавна дослідницька організація "Левада-Центр", посилаючись на дані соцопитування. За те, щоб Медведєв покинув пост глави уряду категорично виступають 18% громадян. 27% опитаних вибрали варіант "скоріше за".

25% населення "швидше проти" відставки прем'єра. Категорично проти того, щоб Медведєв пішов з посади глави уряду виступає 8% опитаних. Решта 23% не вирішили для себе долю прем'єра на його посаді і не змогли дати конкретну відповідь.

Медведєв втрачає рейтинг довіри з травня 2016 року. Зазначається, що у вказаний період часу прем'єру повністю довіряли 14%, а в квітні 2017 роки він втратив близько 3% довіри людей.

Кількість "в основному довіряючих" респондентів за період дослідження впало з 39 до 30%. Кількість тих, хто "в основному не довіряв" російському прем'єру зросла з 30% в травні минулого року до 33% в квітні 2017 року. На 5% збільшилася кількість "абсолютно не довіряючих" Медведєву.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Російський політолог Степан Гончаров вважає, що втрата рейтингу довіри Медведєва пов'язана з публікацією розслідування Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Також важливу роль, за його словами, зіграло наростання економічних проблем в Росії і зниження ефекту "посткримського консенсусу".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, пілотові урядового літака довелося екстрено загальмувати при зльоті через позаштатну ситуацію на борту. Повітряне судно перевозило російських чиновників, серед яких був і прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.