Росіяни, мабуть, вважають себе центром Всесвіту. Адже згідно з нещодавно проведеним опитуванням чверть мешканців РФ вважає, що Сонце обертається навколо Землі, і ніяк не навпаки.

Про це заявив генеральний директор Всеросійського центру вивчення громадської думки Валерій Федоров, пишуть російські ЗМІ.

Він зізнався журналістам: був шокований відповіддю співгромадян на це просте, шкільне запитання.

Мало того, за словами Федорова, вже не перший рік дослідники центру проводять "зріз знань" на дану тему, і щоразу величезна частка населення робить ту ж саму помилку.

"За даними опитування ВЦВГД, чверть росіян вірить у те, що не Земля обертається навколо Сонця, а Сонце навколо Землі. Це соціологічний факт, який ми встановили, потім перевірили ще раз і знову підтвердили", - заявив гендиректор.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", росіяни "відхрещуються" від помилок Путіна.