В Австралії рятувальники продовжують ліквідовувати руйнівні наслідки тропічного циклону Деббі. Попри масову евакуацію місцевих мешканців, сотні людей досі не погодилися покинути свої домівки і залишились у зоні небезпеки.

Про це повідомляє CNN.

За попередніми даними, сила вітру сягає 185 км на годину, а проливні дощі не припиняються. Метеорологи попереджають, що шторм не вщухатиме протягом наступної доби, більш того – це може спровокувати сильні повені.

Комісар місцевої поліції порівняв силу циклону із тараном, адже його потужність "відрізала все узбережжя від світу".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

Точна кількість жертв поки що невідома, але рятувальники розповіли, що внаслідок стихії загинула 31-річна жінка, яка перебувала в машині під час початку шторму і не змогла вибратися.

Очевидці оприлюднили у мережі кадри, на яких видно, що більшість будинків зруйнована, скрізь падають дерева, а центральні вулиці повністю затоплені.

Метеорологічне бюро Австралії визначило для "Деббі" четверту із п'яти можливих категорій небезпеки, адже сила циклону виявилася найбільшою за останні шість років.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що внаслідок шторму у Австралії, викликаного циклоном "Деббі", місцева влада прийняла рішення про повну евакуацію місцевих мешканців.