Контролери вишки "Смоленськ-Північний" свідомо провокували аварію президентського Ту-154. Всі докази вказують на те, що Смоленська трагедія - це справа рук Росії.

Про це заявив Антоній Мацеревич, міністр оборони Польщі, передає видання Republika.

"Доказова база, яку зібрала група слідчих, а в більшій мірі Комісія з розслідування авіакатастроф державної авіації, є дуже переконливою. Вона показує, що ці дії (контролерів. - ред.) були свідомими і було бажання привести до катастрофи", - заявив міністр і додав, що доказів було достатньо, навіть коли базу тільки починали формувати.

Також Мацеревич додав, що пілот Ту-154 до останнього намагався уникнути пастки, а це лише допомогло Росії, котра намагалася облаштувати все як природну катастрофу, однак "літак, який би розпався на висоті 50, 60 або 150 метрів над землею, не міг би показати, що це була природна катастрофа".

Міністр підсумував, що незабаром польський уряд представить документальні матеріали, підкріплені сотнями аналізів і моделювань від самої першої фази польоту і до краху.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Польща висунула офіційні звинувачення на адресу російських диспетчерів і має намір їх допитати.