Розголошення пікантних деталей "ірландської справи" додало обертів у корупційному скандалі ФІФА. Міжнародна футбольна федерація заплатила Футбольній асоціації Ірландії 5 млн. євро аби уникнути її судового позову.

Про це повідомляє Еuronews.

Приводом став намір ірландців почати судовий розгляд за підсумками стикового матчу за вихід на чемпіонату світу-2010 з французами.

Тоді нападник збірної Франції Тьєррі Анрі в екстратаймі зупинив м'яч рукою перед тим, як віддати передачу. Після цього французи забили вирішальний гол у ворота команди Ірландії. ФІФА вирішила не переглядати фінальний результат матчу, незважаючи на обурення та протести з боку ірландців.

Головний виконавчий директор Футбольної асоціації Ірландії Джон Ділейні заявив, що планували подати позов проти ФІФА через гру рукою Тьєррі Анрі, а також через поведінку Зеппа Блаттера, який глузував і насміхався з цієї ситуації.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читайте також: Інтерпол оголосив у розшук двох екс-чиновників ФІФА

"Ми досягли угоди після того, як під час зустрічі я сказав йому, якої я про нього думки, вживши лайливі слова. Для ірландської асоціації це була дуже вигідна угода, і вона була законною", - зазначив він.

ФІФА назвала цю суму позикою Ірландії на будівництво стадіону. У Міжнародній федерації футболу наголошують, що Футбольна асоціація Ірландії, за умовами угоди, повинна була повернути ці кошти, якби її збірна кваліфікувалась на чемпіонат світу. Однак на мундіаль в Бразилії ірландці не потрапили, а тому зберегли гроші.