Обидві палати Конгресу США та Білий дім обговорюють питання надання Україні летальної зброї та нелетальної військової допомоги.

Про це розповів американський сенатор Роб Портман, повідомляє "Укрінформ".

Він звернув увагу на те, що раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон теж погодився з таким підходом.

Також, за словами Портмана, у Конгресі обговорюють питання присутності США в регіоні та "посилених й більш скоординованих діях у протистоянні російській пропаганді та дезінформації", в тому числі щодо ситуації Україні.

У цьому контексті сенатор нагадав про слухання в Сенаті, у яких взяв участь посол Євросоюзу в США, який підтвердив прагнення ЄС продовжити антиросійські санкції через агресію в Україні.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Це вельми важливий союзник для нас у цій справі", - зауважив Портман.

Сенатор заявив на важливості єдності дій США та ЄС щодо притягнення Росії до відповідальності за порушення Мінських угод, Будапештського меморандуму й інших міжнародних норм та угод.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Верховний головнокомандувач НАТО в Європі Кертіс Скапарротті закликав Сенат США надати Україні зброю.