Замовником теракту в метро Санкт-Петербурга міг бути бойовик Салах Абу аль-Узбеки, ватажок угруповання "Таухіда валь-Джихад" у Сирії, яке складається з узбеків і киргизів.

Відповідну інформацію перевіряють російські слідчі, пишуть місцеві ЗМІ, посилаючись на джерело в правоохоронних органах.

Зазначається, що, як і ймовірний виконавець теракту, бойовик Салах Абу аль-Узбеки – уродженець міста Ош у Киргизії.

До війни в Сирії він жив у Петербурзі і працював водієм "Газелі". Після цього поїхав вчитися в йорданське медресе, а потім вирушив у Сирію.

Водночас, як пише видання, справжнє ім'я бойовика джерело назвати не може.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадаємо, глава ФСБ Олександр Бортніков заявив, що особу замовника теракту в метро Санкт-Петербурга встановлено, однак він не назвав його імені і не уточнив, хто він.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, ФСБ затримала призначеного організатора теракту в метро Петербурга Аброра Азімова. Він не визнає своєї провини. Крім того, російські правоохоронці затримали і його старшого брата Акрама Азімова, якого звинувачують у пособництві терористам.

Додамо, число жертв пітерського теракту зросло. 21 квітня стало відомо, що в лікарні від важких травм померла 57-річна жінка. Таким чином, в результаті трагедії загинули 15 осіб.