Російські силовики повідомили, що нібито затримали в Самарі 27-річного громадянина України. Вони називають його "агентом української розвідки".

Про це пишуть російські ЗМІ, посилаючись на джерело в правоохоронних органах.

Відзначається, що ФСБ і поліція затримали українця на залізничному вокзалі Самари, де він протягом шести годин нібито збирав відомості.

Російські правоохоронці стверджують, що українець приїхав у Самарську область близько місяця тому - 19 березня. Крім того, він - "агент підрозділу Спецрезерв" Головного управління розвідки Міністерства оборони і "вивчав військову і транспортну інфраструктури" на окупованому Донбасі, а також у Ростовській та Самарській областях. Більш того, в РФ стверджують, що він сам зізнався в цьому на допиті.

За версією російських силовиків, "агент" збирав інформацію про військові об'єкти, озброєння та військову техніку бойовиків "ДНР", фотографував і знімав на відео факти, що доводять участь російських військових у боях на Донбасі. У жовтні-грудні 2016 року він нібито за дорученням української розвідки виїжджав в Ростов-на-Дону, "де візуально вивчав залізничний і автовокзали" і передавав дані Міноборони.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За інформацією джерела видання, затриманого українця хочуть видати бойовикам, щоб вони з ним "розібралися".

У Мережі з'явилося відео нібито допиту цього "агента". Стверджується, що його записали ФСБшники. Обличчя молодої людини на записи приховано.

У Міноборони відмовилися коментувати ситуацію.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, волонтери впізнали російських спецназівців, які воювали на Донбасі під час першої хвилі агресії РФ проти України.