Президент США Дональд Трамп різко змінив своє ставлення до відносин з НАТО й більше не вважає організацію застарілою.

Про це глава Білого дому повідомив у Вашингтоні під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем Альнсу Йенсом Столтенбергом. Він зазначив, що поговорив з ним щодо посилення боротьби з тероризмом у світі та посилення ролі НАТО у ній.

Трамп розповів, що у Альянсі прислухались до його зауважень й внесли відповідні зміни. Це й вплинуло на зміну думки президента. Очільник Білого дому сподівається, що НАТО активніше підтримуватиме іракських військових у боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

"Кожне покоління докладало зусиль, щоб адаптувати альянс НАТО для вирішення проблем їхнього часу. І під час мого візиту до Брюсселя цієї весни, на який я очікую з великим нетерпінням, ми співпрацюватимемо, щоб вчинити так само. Ми не повинні опинитися у пасці втомленого мислення, яке притаманне багатьом, а маємо застосувати нові рішення, щоб відповісти на нові виклики", - заявив американський президент.

Він наголосив у промові, що НАТО слід приділяти більшу увагу фінансовим питанням, а країни-члени мають у повному обсязі погасити свої боргові зобов'язання. Достатній рівень бюджету Альянсу, за словами Трампа, гарантуватиме більшу захищеність всім членам організації й закріпить партнерство.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, надії на покращення відносин між Вашингтоном та Москвою стають все більш примарними. Вони лише погіршуються на фоні розслідування російського втручання у вибори президента США та підтримки Башара Асада в Сирії.