Росія не зможе силою відповісти на дії США в Сирії і обмежиться лише погрозами.

Таку думку у Facebook висловив колишній віце-прем'єр-міністр Росії Альфред Кох.

Як нагадав він, раніше офіційні особи країни-агресора неодноразово заявляли, що небо над Сирією закрито російською ППО і не лише російські, але і сирійські ВПС добре захищені.

Тепер же, за його словами, після атаки США на сирійську військову базу, Москва наполягає на протилежному – нібито російська ППО захищає лише російські аеродроми, а не сирійські, оскільки радіус оборонних систем цього не дозволяє.

"Тепер Росія разом з Іраном роблять грізні заяви, що всі, а зокрема, Америка догралася, червона риска пересічена і якщо вона ще щось таке зробить, то всі її ракети негайно знищать. Я вже заплутався яку брехню Росії тепер вважати правдою?" - зазначив Кох.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як уточнив експерт, якщо правда те, що Росія захищає сирійське небо, то виходить, що РФ зрадила Сирію, не захистивши її від американської атаки. Якщо правда те, що РФ не здатна захистити сирійців (через радіусу дії ППО), то навіщо погрожувати США, враховуючи, що реалізувати загрози неможливо.

"Як можна збивати американські ракети, спрямовані в сирійські літаки, якщо ППО так далеко не працюють?" - задається питанням політик.

Кох додав, що вже просто ігнорує заяви офіційних осіб і зробив свій прогноз: нічого росіяни американцям не зроблять. Вони обмежаться лише погрозами, і заявами на кшталт: "мені не боляче, курка задоволена".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Кох переклав на Путіна відповідальність за жорстоку хімічну атаку в сирійській провінції Ідліб.