Акбаржон Джалилов, якого підозрюють у скоєнні теракту в метро Санкт-Петербурга, був деякий час в поле зору турецьких спецслужб. Терорист в'їхав в Туреччину в листопаді 2015 року, але в 2016 році його депортували за порушення візового режиму.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на власне турецьке джерело. Місцеві правоохоронці вважали Джалілова підозрілим через свої зв'язки. Але, за словами співрозмовника, його відпустили через відсутність доказів проти нього.

«Він не вчинив нічого протизаконного і не було ніяких доказів, що свідчили про що-небудь протизаконне ", - пояснило джерело.

Його вислали з Туреччини в минулому році через порушення візового режиму і умов проживання. Але він привернув увагу турецьких спецслужб. Джерело уточнило, що Джаілілов опісля відправився в Росію і проблем з подоланням кордону у нього не було.

У метро Санкт-Петербурга 3 квітня в результаті теракту загинули не менше 14 людей. Вибух прогримів на станції "Сінна площа".

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, росіян попередили про нові теракти на території країни. Їх готують бойовики терористичної організації ІД.