Голова комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачев вважає, що дії США щодо КНДР також загрожують початком війни Росії проти США.

"Цей законопроект, я сподіваюся, ніколи не буде реалізований, оскільки його реалізація передбачає силовий сценарій з примусовим доглядом американськими військовими кораблями всіх судів. Такого роду силовий сценарій не вкладається в голові, оскільки він означає оголошення війни", - сказав депутат, коментуючи ініціативу США прийняти законопроект, який передбачає санкції проти КНДР і перевірку російських портів на Далекому Сході, передають російські ЗМІ.

За словами політика, цей закон США суперечить міжнародному праву. За його словами, жодна країна в світі не уповноважена контролювати резолюції Радбезу ООН.

Нагадаємо, палата представників Конгресу США прийняла закон, який також передбачає перевірку російських портів на Далекому Сході. Закон повинен затвердити Сенат і підписати президент.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Росія закликала міжнародне співтовариство проявити стриманість щодо КНДР. Мовляв, краще ходити навшпиньки, а не те Пхеньян може натиснути на червону кнопку.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще