Російські енергокомпанії, побоюючись можливих санкцій, не будуть відкрито заявляти про постачання електроенергії до самопроголошеної "ЛНР", а ці витрати почнуть списувати нібито на втрати в електромережах.

Про це повідомив керівник російського фонду енергетичного розвитку Сергій Пікін, пише Politeka.

Згідно з його підрахунками, окуповані райони Луганщини споживають близько 400 мегават електроенергії, тобто майже 2 мільярди кіловат-годин на рік.

На сьогоднішній день на російському оптовому ринку електроенергії за одну кіловат-годину беруть 1,5 рубля. Таким чином, поставки електроенергії в окуповані райони Луганської області обійдуться в 3 млрд рублів.

Зазначимо, російський журналіст Ілля Вайцман різко розкритикував рішення російського уряду поставляти електрику на окуповані території Донбасу.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Росія забезпечить електропостачанням підконтрольні бойовикам території в рамках гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, окуповані території Донецької і Луганської областей заборгували Україні мільярди гривень за електрику. "ЛНР" винна "Енергоринку" 5,2 млрд гривень, а "ДНР" – 5,8 млрд.