У Росії планують перекласти частину роботи ФСБ на студентські загони - молодь буде самостійно шукати небезпечні публікації та акаунти у соціальних мережах, які можуть становити терористичну загрозу.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Підтвердили цю інформацію у комітеті Держдуми з безпеки та протидії корупції. Представники відомства зазначили, що студенти матимуть такі ж повноваження, як і російські спецслужби.

Відомо, що кожного охочого працювати "розвідником" у мережі проінструктують окремо: розкажуть, як виявити зловмисника, куди звертатися у випадку небезпеки.

Втім, точну дату запуску "студентських спецслужб" та оплату за таку роботу поки що не визначили.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що московських студентів залякують лекціями про "п'яту колону" в Росії та змушують складати списки так званих зрадників. Якщо вони відмовляються виконувати завдання викладача, то їм погрожують відрахуванням з університету.