Кремлівська пропаганда у Росії, як виявилося, не обмежується маніпуляціями з екранів телевізорів та друкованих видань. Базовими силами впливу на свідомість молоді роблять "потрібних" викладачів.

Днями в інтерв'ю одному із місцевих ЗМІ студент Московської державної консерваторії зізнався: лекції у його навчальному закладі перетворилися на тиради про "п'яту колону" .

Фаріда Кульмухаметова, яка проводить семінари із культурної політики, почала відверто змушувати студентів зачитувати цілі списки так званих зрадників системи, а наступного дня – натякнула одному з учнів на відрахування. Причина була досить простою: студент виявився допитливим і, оцінивши ситуацію, відмовився слухати подібні монологи, а перелік "невигідних" людей зачитав із сарказмом.

Педагогу це не сподобалося, тому що весь час вона намагалася придушити будь-які негативні відгуки про свої "патріархально-виховні лекції".

" Аудиторія швидше реагувала схвально на мою іронію, а Фаріда Мінахматовна, забрала у мене папірець і вирішила прочитати текст самостійно", - розповів студент.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Чи відрахували його все ж таки з навчального закладу – невідомо, але відео з цієї лекції він наважився розмістити у мережі.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, яких промахів допускалася російська пропаганда у телеефірі.