В американському штаті Арканзас протягом 11 днів, з 17 по 27 квітня, стратять сімох людей, засуджених до смертної кари.

Про це пише Deutsche Welle.

За словами губернатора Арканзасу Аса Гатчінсона, такий поспіх обумовлений тим, що наприкінці місяця спливає термін придатності мідазоламу – препарату, який використовують для смертної кари, роблячи отруйну ін'єкцію.

Зазначимо, протягом останніх десяти років у Арканзасі не страчували засуджених. Сімом чоловікам винесли смертні вироки протягом 1990-2000 рр. Вони засуджені за убивства, пограбування та зґвалтування.

Адвокати одного з засуджених, страта якого запланована на 17 квітня, вимагають відтермінувати виконання вироку, поки справу не закінчить розглядати Верховний суд США. Захисники домагаються додаткової психіатричної експертизи.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Звернемо увагу, мідазолам – препарат, який змушує засуджених непритомніти під час смертної кари. Проте у квітні 2014 року засуджений Клейтон Локетт понад 40 хвилин залишався при свідомості після ін'єкції та помер болісною смертю.

Після цього європейські виробники припинили поставки препарату до США. Тому запаси мідазоламу невдовзі вичерпаються, що й спричинило поспіх із виконанням смертних вироків.

Правозахисники закликали владу Арканзасу зупинити виконання смертних вироків, оскільки з юридичної точки зору їх виконання щодо цих засуджених є вкрай сумнівним. Справа у тому, що двоє з сімох засуджених мають психічні розлади, тому їх не можна страчувати.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, у Росії запропонували повернути смертну кару для терористів.