Україну все ніяк не можуть прийняти до складу НАТО по двом важливим причин.

Перша - це побоювання, що на Донбасі відбудеться посилення збройного конфлікту, друга - країни-учасниці не дуже налаштовані на зміни в складі Альянсу. Про це заявив міністр оборони Литви Раймундас Каробліс, передає "РБК-Україна".

"Є конфронтація не тільки між НАТО і Україною, а й між Росією і НАТО. В цій ситуації дійсно немає політичної волі прийняти Україну та інші країни до Альянсу. Лідери НАТО гадають, що під час конфлікту це може привести до ескалації ситуації в регіоні. Для вирішення питання про розширення НАТО потрібен консенсус і політична воля. На жаль, в Альянсі поки цього немає.

Для Росії розширення НАТО - як алергія. Подивіться, що було зовсім нещодавно в Чорногорії, яка вступає до Альянсу. Були провокації відносно влади Чорногорії. Є докази, що Росія хотіла перешкодити приєднанню цієї країни до НАТО", - розповів литовський міністр.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що президент України Петро Порошенко затвердив план, за яким Україна і НАТО співпрацюватимуть в 2017 році.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще