За чотири дні веселощів на водному фестивалі в Азії загинули сотні людей, тисячі поранено.

Як повідомляє India Today, станом на сьогодні, 18 квітня, в результаті всенародного гуляння Тиджан у М'янмі загинуло 285 осіб, ще 1073 отримали травми і поранення різного ступеня. За ці чотири дні поліція порушила 1200 кримінальних справ.

Всі смерті і травми, за інформацією видання, так чи інакше пов'язані з наркотиками, зброєю, крадіжками, численними ДТП і груповими бійками. Також інфопортал зазначає, що цей фестиваль став у 13 разів більш кривавим, ніж минулого року.

У буддійській традиції М'янми свято Тиджан - невід'ємна частина культури. Народні повір'я свідчать, що у дні, коли сузір'я Риб переходить у сузір'я Овна, вода має дивовижні властивості: стихія очищає грішні людські душі і тіла, обдаровуючи учасників свята радістю та вдачею.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в кінці місяця в Харкові пройде індійський фестиваль фарб.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще