Представники уряду Філіппін провели переговори у Нідерландах, 6 квітня, з комуністичними повстанцями та домовилися про тимчасове припинення вогню. Уряд Філіппін також погодився відпустити 23 політв'язнів.

Про це повідомляє "Кореспондент".

"Після кількох днів переговорів ми досягли згоди з Національним демократичним фронтом", - зазначив радник президента Філіппін.

Зазначається, що переговори ще триватимуть. Проте на цьому етапі вирішили обмінятися військовополоненими. Філіппінці гарантують свободу літнім політичним ув’язненим, а повстанці у свою чергу звільнять трьох військових та поліцейських, які перебували в повстанців у заручниках.

Нагадаємо, комуністична повстанська армія вже півстоліття веде боротьбу проти уряду Маніли. За ці роки у воєнних протистояннях в країні загинуло понад 30 тисяч людей.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", бойовики знову зірвали розведення сил на Донбасі.