Турецькі винищувачі F-16 вилетіли з міста Діярбакир на південному сході Туреччини вчора, 27 липня.

Про це повідомляє УНІАН.

Літаки полетіли у бік тилових баз "Робочої партії Курдистану" на горі Кандиль.

"О 21:00 турецькі літаки почали бомбити деякі з наших позицій у двох областях на північ від Дохук і на північ від Ербілі", - розповів представник партії Курдистану в Іраку Бахтіяр Доган.

Читайте також: Стамбул підтвердив удари авіації по курдах

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Три дні тому Анкара розпочала свою кампанію проти "Ісламської держави" в Сирії, але потім розширила її і на курдів у сусідньому Північному Іраку, хоча вони і самі різко засуджують джихадистів.

Раніше турецька влада звинуватила курдів у вбивстві двох військових, які загинули в ніч на неділю від вибуху в автомобілі.

Нагадаємо, Анкара заявила, що авіаудари по організації "Робоча партія Курдистану" на півночі Іраку знищили табори і склади зі зброєю.

"24 липня були нанесені ефективні авіаудари по цілях терористичної організації РПК на півночі Іраку. Знищені табори бойовиків і склади зі зброєю. Також атаковані позиції Ісламської держави на півночі Сирії", - ідеться в повідомленні турецької влади.

Згідно з інформацією, про ці заходи, вжиті з метою захисту нацбезпеки Турції, оповістили міжнародні організації, зокрема, ООН і НАТО.