У Бундестазі спростували інформацію про намір своїх депутатів відвідати Крим, яку поширили російські ЗМІ.

Представник "Лівої партії" Александер Ной пояснив, що його слова про візит до Криму в інтерв'ю для російського видання "Известия" потрактували невірно, повідомляє Deutsche Welle.

Депутат наголосив, що він говорив лише можливе обговорення цього питання у фракції в другій половині цього року, проте "ні позитивної, ні негативної відповіді" з його вуст не прозвучало.

"Результат такої дискусії є абсолютно відкритим, і це не означає, що хто-небудь з лівих або який-небудь інший депутат поїде до Криму", - додав Ной.

Про "наміри" німецьких депутатів написали спочатку російські ЗМІ, а потім інформацію підхопили французькі та італійські видання. Ліва партія підтримує це рішення, але офіційну позицію поки не висловила.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Виконавча влада не коментує подібну інформація, зауважила заступниця речника федерального уряду Кристіане Вірц, однак наголосила, що "з точки зору федерального уряду такі поїздки в час, коли Крим все ще перебуває під егідою Кремля, навряд чи можуть стати внеском у справу подолання конфлікту".

Німецька влада кваліфікує приєднання Криму до Росії як анексію, яка суперечить міжнародному праву, та заявляє, що ніколи не змириться з таким станом справ.

Читайте також: США розширили санкції проти Росії

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що для відвідування тимчасово окупованого Криму іноземним делегаціям необхідна згода української сторони.

Нагадаємо, що 23-24 липня тимчасово окупований Крим відвідала французька делегація, на чолі з головоюТьєррі Маріані. Натомість Георгій Логвинський, радник міністра юстиції України, повідомив, що французьким депутатам загрожує до восьми років ув'язнення.