Зростаюча кількість опозиціонерів у правлячій грецькій партії СІРІЗА підштовхнуло прем'єр-міністра Алексіса Ціпрас до рішення провести таємне голосування за недовіру уряду.

Голосування може відбутися вже наступного тижня, повідомляє Ekathimerini. За його результатами буде вирішуватися питання про проведення в країні дострокових виборів.

Читайте також: Греки планують скоротити зарплати міністрам і скасувати депутатські пільги

"Ми будемо дотримуватися парламентських норм і конституції", - прокоментувала речник уряду ініціативу прем'єра.

Як уточнює Європейська правда, голосування за недовіру уряду відбудеться після 20 серпня, коли Афіни проведуть чергову виплату по кредиту Європейського центробанку.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У найбільшої опозиційної партії грецького парламенту "Нова демократія" вже заявили, що немає жодного шансу, що Ципрас отримає її підтримку.

Сьогодні вранці, після дискусії, яка тривала всю ніч, парламент Греції схвалив угоду з трійкою міжнародних кредиторів про надання 86 млрд. євро фіндопомоги. Напередодні голосування екс-міністр енергетики Греції оголосив про створення руху проти допомоги кредиторів і оголосив "мобілізацію" однодумців по всій країні.