Колишній мер Москви Юрій Лужков вважає, що знищення санкційних продуктів, ініційоване кремлівської хунтою - це "великий гріх".

У своїй колонці на РБК він розкритикував так зване імпортозаміщення, яке, на його думку, ніяк не реалізується.

"Імпортозаміщення в сільському господарстві держава повинна стимулювати через розвиток власного виробництва: спочатку вирощування культур широкого асортименту, потім вирощування м'яса - свинина, велика рогата худоба, вівці, кози, кролі, кури - ось це імпортозаміщення. Але єдине, що поки в цій області робить уряд - це знищення контрабандного продовольства. На жаль, імпортозаміщення це ніяк не допоможе. У Біблії говориться, що знищувати їжу - це великий гріх. Але навіть якщо поглянути на цю проблему не з християнської точки зору, то знищення продовольства - це не раціонально", - написав Лужков.

Читайте також: У Росії знищуватимуть шкільну форму

Він переконаний, що знищенням їжі імпортозаміщенню не допоможеш, а сама проблема санкційних продуктів - тимчасова.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Контролюючі органи спочатку з'ясовують якість продовольства, і лише потім - потрапило воно під санкції чи ні. Виходить, що все, що зараз знищується, - це свідомо продукція пристойної якості. Перевір продукти на якість і відправ нужденним - у нас є дитячі будинки і притулки, є досить багато колоній. А навіть якщо дитячі будинки та колонії переповнені хорошим сиром, або надійшла продукція "неприпустима для людського використання" - добре, є ж свинарники. Розробіть технологію і додавайте все це в корм", - порадив Лужков.

Він додав, що масове знищення продуктів може привести до екологічних катастроф, оскільки після того, як по сирах прокотився трактор, продукцію ніхто не прибирає.