Смерть від лихоманки Ебола зафіксували у 67-річної жінки у Сьєрра-Леоне.

Про це пише Корреспондент.

"Вона померла 29 серпня в селі Кафт в районі міста Камбіо на північному заході країни. Після смерті у неї виявили вірус Ебола", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: 27 тварин потонули в усурійському зоопарку

За словами технічного координатора Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Ламун, хвора лікувалася самостійно і вдома, тобто можуть бути зафіксовані нові випадки зараження.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Це крок назад і розчарування, але це не було сюрпризом, так як це сталось на кордоні з Гвінеєю", - сказала вона, додавши, що в північній частині країни пройде вакцинація від лихоманки.

Нагадаємо, спалах лихоманки Ебола зафіксували в лютому 2014 року в Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне та Ліберію.

Всього з початку епідемії в трьох цих країнах від хвороби померли 11 145 осіб, ще 27 135 - заразилися небезпечним вірусом.

Дев'ятого травня 2015 Ліберію офіційно оголосили "вільною від Еболи". Проте це захворювання поки ще не перемогли в Сьєрра-Леоне та Гвінеї.

ВООЗ розраховує зупинити епідемію Еболи до кінця року