Влада Анголи після дворічного розгляду остаточно підтвердила заборону на сповідування ісламу. Про це повідомляє Conservative Post.

"Це покладе край ісламському впливові у нашій країні", - заявив президент Анголи Жозе Едуарду душ Сантуша.

Як пояснила міністр культури Анголи Роза Крус е Сільва, "процес легалізації ісламу не був схвалений Міністерством юстиції, мечеті будуть закриті до подальшого повідомлення".

За словами Сільви, офіційна заборона була необхідна, оскільки іслам "суперечить звичаям та культурі Анголи" і є сектою.

Гоніння мусульман в африканській країні почалися близько двох тижнів тому. Конституція Анголи проголошує свободу віросповідання, але влада вимагає, щоб релігійні громади офіційно оформлялювали свій статус в Міністерстві юстиції, а право на офіційну реєстрацію мають тільки ті релігії, кількість послідовників яких становить не менше 100 тис. чоловік. При цьому чисельність нелегалів у розрахунок не приймається.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Читайте також: У Ліберії завершилася епідемія Ебола

Проте число мусульман у країні стрімко зростає. Якщо на початку 2000-х років, за неофіційними даними, в Анголі проживало близько 15 тис. сповідуючих іслам, за 10 років їх чисельність зросла майже в 10 разів.

Нагадуємо, що мусульмани з бідних африканських країн активно переселяються у Анголу, бо країна багата нафтою і діамантами. 75% прибутків бюджету країна отримує від продажу нафти. Ангола входить до вісімки найбільших виробників діамантів і володіє багатими запасами міді, залізної руди, золота, фосфатів і урану. Але населення живе, загалом, за межею бідності.