Влада Японії відкрила доступ населенню до раніше зачиненого міста Нараха, яке розташоване в 20 км від АЕС Фукусіма-1. Однак, поки що не дуже багато охочих повернутись до міста.

Місцеві урядовці ухвалили рішення про необмежений доступ населення до Нарахи. Японія повністю ліквідували наслідки аварії на електростанції. Наразі навколишнє середовище у місті повністю сприятливе для життя.

Мешканці Нарахи наразі перебувають у місті Івакі, яке стоїть у 30 км від їхнього колишнього дому. Наразі лише 10% із семи тисяч евакуйованих людей погодились повернутися. Поки у місті ще не розвинута інфраструктура - тут працюють лише декілька магазинів та відсутня медицина та навчальні заклади. Але уряд обіцяє до кінця жовтня виправити ці недоліки.

Читайте також: Російську метеостанцію захопили білі ведмеді

Аварія не електростанції Фукусіма-1 сталася 11 березня 2011 в результаті найсильнішого за час спостереження землетрусів в Японії. В атмосферу викинулись радіоактивні відходи з локальними наслідками 4-го рівня.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще