Чеська контррозвідка повідомила про активну діяльність російських офіцерів у країні за минулий рік. Про це повідомив уряд країни у щорічній доповіді на сайті контррозвідки.

Розвідники повідомляють, що представники Росії проводять пропагандистські заходи для формування відповідної думки у населення. Метою є налаштувати мешканців проти ЄС та України, а також переконати у правильних політичних діях РФ.

Як наголосили у докладі, на думку суспільства впливають не тільки окремі особи, а й відповідні організації. Росія має також свій інтерес у енергетичній та науковій сферах у Чехії.

Контррозвідка додала, що для досягнення мети росіяни використовують перевірені радянські методи: приховування власних дій і демонізація Заходу. Особливий вплив йде зараз на російську громада.

Читайте також: Японія обурена позицією РФ щодо Курил

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як запевняють автори доповіді, РФ має мету не тільки розколоти ЄС та НАТО, а й побудувати в Європі аналог Комінтерну 30-х років. Як зазначають експерти, російська пропаганда має успіх залучити певних представників європейських політичних рухів: від лівих екстремістів і популістів до крайніх правих.