Вранці 5 вересня Австрія прийняла близько чотирьох тисяч біженців, які прямували з Угорщини. Поліція повідомляє, що їхня кількість може сягнути 10 тисяч вже сьогодні.

Переселенців з Близького Сходу привезли до кордону на автобусах, дехто з них добрався до Австрії пішки. Біженцям дозволили в'їзд до країни, адже Австрія та Німеччина напередодні повідомили про прийом емігрантів.

За повідомленням австрійських ЗМІ, далі більшість біженців планує вирушити до Німеччини - саме там очікується найбільше їхнє скупчення. Також найближчим часом до Австрії потраплять ще 10 тисяч емігрантів.

За європейськими законами, відповідальність за переселенців несе країна, до якої вони вперше потрапили. Але угорський прем'єр Віктор Орбан заявив, що не має намір тримати біженців, адже Німеччина погодилась їх прийняти.

У самій Угорщині ситуація критична через масовий наплив вихідців з Близького Сходу. Там підсилили охорону на кордонах та зачинили вокзал у Будапешті.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: ЄС має прийняти 200 тисяч біженців - ООН

Біженцями є переважно громадяни Сирії, які тікають з країни через громадянську війну та постійні обстріли населених пунктів.