Канцлер Німеччини Ангела Меркель запевнила своїх громадян, що наплив біженців не позначиться на їхньому фінансовому стані. Уряд не планує вводити нові податки для населення.

Меркель в інтерв'ю німецькому виданню Funke-Mediengruppe розповіла, що країна застосує збалансований бюджет для утримання біженців. Нові податки або їх підвищення в жодному разі не торкнеться громадян Німеччини.

На думку канцлера, країні вистачить коштів на фінансування переселенців. За підсумками 2015 року Німеччина отримає на 5 мільярдів євро більше, ніж планувалося. Підйому економіки посприяв розвиток окремих федеральних земель і країни в цілому.

"Це дуже допомагає в ті часи, коли необхідно відповідати на нові, несподівані виклики. Тепер ми, зрозуміло, повинні сконцентруватися на вирішенні проблеми біженців", - підкреслила Ангела Меркель.

Читайте також: Чотири тисячі біженців прибули до Австрії

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Вже зараз у Німеччині почали розміщати переселенців із країн Близького Сходу. За підсумками року до країни мають переїхати близько 800 тисяч біженців.