Сьогодні у Польщі проходить опитування думки населення щодо змін у податковий кодекс, введення одномандатних округів на виборах до сейму і фінансування політичних партій. Референдум розпочався о 6:00 та закінчиться о 20:00.

Таким чином, польський парламент підтримав рішення колишнього президента Коморовского про проведення всенародного опитування. Плебісцит обійдеться Польщі у 24 млн. доларів США.

Як повідомили організатори референдуму, кінцеві результати оприлюднять 7 вересня після обіду. Протягом неділі виборча комісія не інформуватиме населення щодо кількості виборців та попередніх результатів.

За даними опитування населення, референдум може не набрати 50% явки виборців і влада не зможе вважати ці вибори дійсними.

Читайте також: ЄС скликає екстрений саміт з проблеми біженців

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Влітку польські соціологи провели опитування. Лише 32% населення виявили бажання брати участь у плебісциті. У порівнянні з попередніми результатами кількість виборців зменшилась на 9%.