П'ятеро поліцейських отримали легкі поранення в результаті бунту в центрі тимчасового утримання нелегальних мігрантів в іспанському місті Валенсія.

Про це повідомляє Infolibre.es.

За даними видання, група нелегалів напала на поліцейських, в результаті чого, їм вдалося заволодіти ключами від центру і отримати доступ на дах будинку.

Згодом група з 10 мігрантів, що забралася на дах, почала закидати правоохоронців камінням і гілками. За допомогою рушників і ковдр вони намагалися спуститися з даху і бігти.

Тим часом нелегали, які залишилися всередині центру, почали трощити меблі й палити матраци. Для гасіння вогню були залучені пожежники. При цьому наголошується, що мігранти використовували вогнегасники, атакуючи піною одного з поліцейських.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Читайте також: В Угорщині затримали уродженця Росії, який переправляв біженців

Після того, як бунтівники були затримані, група з шести чоловік попросила відокремити їх від решти мігрантів, посилаючись на те, що вони непричетні до спроби втечі.

Наголошується, що раніше в цьому році правозахисники критикували умови життя в цьому центрі утримання мігрантів, зокрема, через відсутність туалетів у кімнатах.

Нагадаємо, близько 20 тисяч мігрантів прибули до Німеччини за минулі вихідні дні. Правляча коаліція Меркель погодилася виділити на допомогу біженцям близько шести мільярдів євро.