Американський штат Арканзас відновить практику страт в'язнів після 10-річної перерви. Про це повідомив губернатор Аса Хатчінсон - передає ВВС.

Зокрема, призначені дати виконання восьми смертних вироків. Як очікується, 21 жовтня двоє ув'язнених будуть страчені шляхом летальної ін'єкції, що складається з суміші трьох препаратів, один з яких - мідазолам.

Застосування цього седативного препарату викликало суперечки, як пов'язане з ризиком болю і страждань, що суперечить Конституції США. У червні, однак, Верховний суд визнав використання мідазоламу законним.

Крім юридичних проблем, страти в США останнім часом також відкладалися через брак препаратів, оскільки багато компаній відмовлялися їх продавати.

Читайте також: Гілларі Клінтон закликає збільшити тиск на Путіна

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

З 1976 року, коли в США була дозволена найвища міра покарання, в Арканзасі були страчені 27 осіб.

Нагадаємо, що раніше в штаті Техас, на південному заході США, який займає перше місце в країні за кількістю страт, у серпні був страчений шляхом введення смертельної ін'єкції 27-річний чоловік, який збив поліцейського, розігнавшись на спортивному позашляховику. Він став 528-ю людиною, страченою у Техасі відтоді, як Верховний суд поновив смертну кару у 1967 році.