Голова ЦВК Росії Володимир Чуров заявляє, що отримав інформацію з органів МВС про спробу, як він висловився, "зовнішніх сил" створити перешкоди у проведенні вільних, демократичних виборів у Костромській області.

Про це він заявив у суботу, 12 вересня, на зустрічі у ЦВК з головами дипломатичних представництв африканських держав.

За словами Чурова, у Костромській області пізно ввечері була затримана машина з великою сумою грошей від однієї організації, що фінансується з-за кордону. Він зазначив, що, швидше за все, буде порушено кримінальну справу.

У п'ятницю, 11 вересня, в управлінні МВС у Костромській області повідомили, що на в'їзді у Кострому була затримана машина. За кермом був координатор організації "Відкрита Росія", у якого вилучили близько двох мільйонів рублів. Гроші направлені на експертизу для встановлення їх автентичності. Російський телеканал НТВ повідомив, що у машині перебували політтехнологи Станіслав Рябов і Сергій Менделеєв.

Читайте також: Російським опозиціонерам радять подивитися урядовий фільм

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Представник "Відкритої Росії" Марія Баронова у зв'язку з цим написала в своєму блозі, що Менделеєв, якого показав телеканал НТВ, не є ні координатором "Відкритої Росії", ні ким-небудь ще, постійно пов'язаним з "Відкритої Росією" і тим більше з Михайлом Ходорковським. "Відкрита Росія" не бере участі у виборах. Учасники цього проекту займаються підготовкою спостереження, щоб забезпечити максимально чесні демократичні вибори в Єдиний день голосування", – наголосила Баронова.

Раніше у п'ятницю партія ПАРНАС звернулася до Володимира Чурова з вимогою "припинити порушення закону" щодо опозиціонерів напередодні недільних виборів у Костромській області.