Вождь вудуістов Макс Геснер Бовуар помер на вісімдесятому році життя, 12 вересня у столиці Гаїті Порт-о-Пренс.

Про це пише Корреспондент.

"Причини смерті не розголошують. Відомо, що останнім часом стан здоров'я вождя значно погіршився", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Півтори сотні нових тварин привезуть до зоопарку у Тбілісі

Макс Геснер Бовуар народився 25 серпня 1936 року. У коледжі вивчав хімію і продовжив навчання у французькій Сорбонні. Отримавши спеціальність біохіміка, Бовуар повернувся до США та очолив команду дослідників синтезу метаболізму стероїдів в Cornell Medical Center.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У 1973 році, після смерті свого батька повернувся на Гаїті, де і став священиком вуду. У 2008-му він першим з верховних вождів вуду отримав звання Національний Аті.

Довідка. Гаїтянський різновид африканської релігії вуду зародилася у XVIII столітті, коли чорношкірих рабів намагалися навернути на християнство. Вудуісти визнають існування вищого божества Бонд і нижчих божеств лоа.