20 вересня у Москві розпочався форум "Діалог націй. Право народів на самовизначення і побудову багатополярного світу". Як запевнили організатори, це перша конференція на таку тематику, яка відбувається у світі.

Ініціаторами конференції є представники "Антиглобалістського руху Росії". Організація отримала грант від фонду, який діє під керівництвом президента Путіна. У форумі приймуть участь дев'ять світових сепаратистських організацій.

За повідомленням телеканалу "Дождь" серед серйозних сепаратистів можна відзначити лише партію Шинн Фейн із Північної Ірландії та представників коаліції за незалежність Каталонії. Перші виступають за возз'єднання із Ірландією, а другі за незалежність від Іспанії.

На форумі також присутні представники Західної Сахара. Ця держава є частково визнаною, але більшість її території контролюється Марокко. Цікаво, що офіційно Росія не визнає цієї держави.

На конференцію приїхали дві американські спільноти, які не мають політичної сили у себе на батьківщині - "Техаське національний рух" та "Незалежна та суверенна національна держава Гаваї".

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Техасці взагалі не вимагають визнання незалежності, адже вважають, що їхній штат ніколи не приєднувався до США. У різні часи ватажки сепаратистів відбували тюремне покарання та вимагали компенсації від уряду за Громадянську війну ХІХ сторіччя. Наразі керівники виступають за відділення виключно мирним шляхом.

"Нація Гаваїв" не планує відновлення монархії, і наполягає на республіканської форми правління.

Читайте також: В Москві пройдуть мітинг і хода "за змінюваність влади"

Цікаво, що за російськими законами посягання на територіальну цілісність держави карається ув'язненням до чотирьох років.