У Сирії будуються нові військові бази, де Росія готується до розміщення своїх військ.

Про це пише американське видання The Wall Street Journal з посиланням на супутникові знімки, які опинилися в його розпорядженні.

Зокрема, згідно зі знімками, наданими компанією IHS jane's, що займається інформаційним забезпеченням військової розвідки, РФ будує склад зброї та військовий об'єкт на північ від портового міста Латакія.

Як пише видання, знімки датуються серединою вересня.

Редактор журналу Jane's Intelligence Review Роберт Манкс зауважив, що це може означати, що РФ готується розмістити війська на обох об'єктах.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Російське посольство в Сирії обстріляли з мінометів

За його словами, супутникові знімки свідчать, що на даний момент йде будівництво нових приміщень. Також на них видно намети, які зазвичай використовуються російськими військовими підрозділами.

Як повідомлялося, Росія розмістила на аеродромі в західній сирійській провінції Латакія 28 винищувачів і бомбардувальників.