З 1994 по 2012 рік з Російської Федерації незаконно вивели понад 1,341 трлн доларів.

Про це свідчить дослідження аналітичної компанії Global Financial Integrity, передає УНІАН.

За результатами дослідження, Росія входить до топ-5 лідерів відтоку "темного капіталу" за кордон разом з Індією, Філіппінами, Мексикою та Бразилією.

РФ стала абсолютним лідером у перерахунку на ВВП на душу населення. Середня сума, яку виводили з Росії в рік за цей період, становила близько 70,5 млрд доларів. При цьому в період з 2010 по 2012 рік ця сума зросла в два рази - до 140 млрд доларів в рік, або понад 8,8% ВВП.

Піковим роком став 2011-й - з країни незаконно витекло близько 174 млрд доларів, що дорівнює 9,9% ВВП Росії.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Лавров вважає вибори у "ДНР" та "ЛНР" цілком законними

У більшості випадків гроші виводили за допомогою угод, за якими обсяги проданого товару значно перевищували задокументовані, а отриманий прибуток за "надлишки" осідав на рахунках у закордонних банках.

Аналітики відзначають, що в тіньовому виведенні коштів з Росії беруть участь не тільки великі гравці, але середні і малі бізнесмени. Колосальні суми виведених коштів вони пояснюють відсутністю контролю та нестабільністю в економіці.