Біля мавзолею Леніна на Червоній площі затримали босого художника із Санкт-Петербурга, який намагався потрапити на прийом до президента Росії Володимира Путіна.

Про це пишуть російські ЗМІ.

"Співробітники поліції доправили його до чергової частини опорного пункту "Китай-місто" за неадекватну поведінку. Після затримання чоловік заявив, що намагався пройти до глави держави, щоб "переговорити з ним і поставити кілька запитань", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Гігантські червоні труси почепили над резиденцією чеського президента (відео)

На яку тему він хотів поговорити з Путіним, не уточнюють.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Правоохоронці повідомили, що затриманий мав при собі взуття, але черевики були пов'язані між собою шнурками і висіли в нього на шиї.

Співрозмовник агентства додав, що чоловік був госпіталізований в психіатричну лікарню, де його огляне профільний лікар.

Нагадаємо, у листопаді 2013 року інший художник з Петербурга Петро Павленський цвяхом прибив свою мошонку до бруківки Червоної площі. Свою акцію він приурочив до Дня працівника органів внутрішніх справ.

"Голий художник, що дивиться на свої прибиті до кремлівської бруківці яйця, - метафора апатії, політичної індиферентності і фаталізму сучасного російського суспільства", - сказав митець.