Президент США Барак Обама закликає поновити загальносвітові зусилля для боротьби з ісламістським угрупованням "Ісламська держава".

Зокрема американський лідер хоче зупинити поширення радикальних ісламістських мереж, які залучають людей до лав ІДІЛ, передає Радіо Свобода.

Сьогодні він скликав саміт за участі керівників і чільних представників десятків держав і, виступаючи на ньому, висловив упевненість у перемозі над угрупованням.

Втім, за словами американського президента, це потребуватиме певного часу.

Читайте також: Асад використовує російські бомби проти повстанців

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

За даними The New York Times, американська розвідка оцінює число іноземців, які нині воюють у лавах "Ісламської держави" на території Сирії й Іраку, у 30 тисяч осіб.

Це угруповання ще минулого року захопило значні території і намагається поширити свою діяльність і на інші країни. Зокрема, про перехід до складу ІДІЛ заявляли деякі місцеві ісламістські групи в Лівії та Афганістані.