Найбільші за останні десять років військові навчання НАТО почнуться сьогодні на південному заході Європи. Зокрема, вони проходитимуть в Італії, Іспанії та Португалії. В навчаннях візьмуть участь 36 тисяч солдатів із більш ніж 30 країн, а також 200 літаків та 50 військових кораблів.

Про це повідомляє Dt.ua.

Зазначається, що перша фаза навчань триватиме до 16 жовтня. Під час неї на комп'ютерах будуть моделюватися конфліктні ситуації. Другий етап розпочнеться 21 жовтня. До нього залучать сухопутні, військово-повітряні сили та кораблі.

Сценарій навчань передбачає залучення всіх складових сучасної війни. Зокрема, протиракетну оборону, протидію кібератакам, дії в умовах "гібридної війни" і проведення пропагандистських операцій. Частиною навчань стануть і соціальні мережі. З їх допомогою планують відпрацювати боротьбу не тільки з умовними супротивниками, але і з "реальними опонентами".

Міжнародні військові навчання Trident Juncture-2015 стануть наймасштабнішими починаючи з 2002 року. Вони триватимуть вони до шостого листопада.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Читайте також: НАТО створить командний центр в Угорщині

У них задіють військово-повітряні сили та підрозділи спеціального призначення з країн НАТО та їх союзників, в тому числі України. Крім того, в Атлантичному океані і Середземному морі в рамках навчань пройдуть військово-морські маневри.

Навчання Trident Juncture перш за все за мають продемонструвати можливості об'єднаної оперативної групи підвищеної готовності. Загальна координація всіх навчань буде здійснюватися з бази альянсу в італійському Неаполі. Командний центр повітряних операцій буде в сицилійському місті Трапані. З Іспанії здійснюватимуть координацію наземних операцій, а з Португалії — морських маневрів.