Румунія та США цього тижня відпрацюють спільні дії прости підводних човнів у Чорному морі.

Про це пише УНІАН.

"В неділю на базу в румунському місті Констанца прибув літак Сполучених Штатів протичовнової розвідки P-3C Orion для здійснення маневрів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Американський ракетний есмінець увійде у Чорне море

Згідно інформації 6-го флоту ВМС США, військові моряки узгодять та відпрацюють тактику, техніку і порядок дій проти субмарин для зміцнення сумісності. Метою традиційно є забезпечення безпеки та стабільності на Чорному морі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Основна фаза навчань відбудеться 13-14 жовтня.

Нагадаємо, 9 жовтня, в одеський порт вранці зайшов есмінець США DDG-78 USS Porter. Він несе на борту керовану ракетну зброю.

Корабель пришвартувався біля нового причалу Карантинного молу.

Операції суден в Чорному морі говорять про готовність та військово-морський потенціал союзників і партнерів Америки.

"Розгорнуті військово-морські сили, такі як USS Porter, продовжують демонструвати, чому важливо бути на передовій. Їх присутність продовжить удосконалювати наші можливості і взаємодію з союзниками і партнерами", - заявив віце-адмірал 6-го флоту ВМС США Джеймс Фогго.