Українцю Віктору Гіржеву заборонили в'їжджати на територію Росії.

Як повідомляє УНІАН, співробітники Федеральної служби безпеки затримали його на пункті пропуску "Брянськ-Орловський".

При перевірці документів, чоловікові заявили, що йому не можна перебувати на території Росії до 1 вересня 2020 року.

Гіржев уточнив, що він проживає в Росії більше 20 років, там же знаходиться його сім'я - дружина і діти. Незважаючи на це, у нього український паспорт. Раніше у нього не було проблем з проїздом на територію двох країн.

Громадський діяч уточнив, що таке рішення може бути пов'язано з його активною підтримкою України на російських телеканалах. Він не раз виступав проти російської агресії по відношенню Донбасу, також засуджував анексію Криму.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Він уточнив, що не відмовиться від своїх поглядів і буде відверто про них говорити надалі.

Він є відповідальним секретарем Українського конгресу Росії та співголовою регіональної громадської організації "Українці Москви".

Читайте також: Оператору ATR дали два з половиною роки умовно

Нагадаємо, що в квітня 2014 року лідеру кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва зарпетілі в'їзд в окупований Росією Крим на п'ять років.