Бельгійська компанія Anheuser-Busch InBev, яка є світовим лідером у галузі пивоваріння, домовилась з керівниками британської SABMiller про купівлю. Бельгійці куплять своїх британських колег за 104 млрд доларів, що стане найдорожчою угодою року та четвертою в історії.

За попередніми даними, SABMiller продаватиме свої акції за ціною 44 фунта за акцію. Бельгійці платитимуть приблизно на 50% більше за акцію, ніж вони планували перед угодою. Про це пише "Економічна правда".

У випадку зірвання угоди, бельгійська компанія заплатить британцям неустойку у розмірі 3 млрд доларів.

AB InBev зважилася на такий крок для отримання доступу до ринку Африки та Азії та позбутися залежності у Північній Америці. За останні 12 років компанія придбала акцій на 100 млрд доларів та збільшила прибуток вп'ятеро.

Читайте також: Україна отримає кредит МВФ не раніше листопада-грудня - експерт

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Anheuser-Busch InBev представляється в Україні марками пива "Десна","Рогань" та "Янтар". SABMiller виробляє "Сармат" та Velkopopovický Kozel.