Розслідуванням щодо махінацій збоку німецького автоконцерну Volkswagen відтепер займатиметься ще й Федеральна торгова комісія. Саме ця організація є головною у захисті прав споживача та контролює антимонопольну діяльність у Штатах.

Про це повідомляє DW із посиланням на прес-службу комісії.

Нещодавно VW потрапила у великий скандал. Компанія виробляла автівки з дизельними двигунами, які проходили екологічні тести лише при перевірці. По факту машини забруднювали навколишнє середовище значно сильніше.

Окрім вже існуючого скандалу, комісія підозрює автовиробника у створені реклами, яка дезінформує споживача.

Справу Volkswagen вже розслідує Міністерство юстиції США та Агенство по захисту навколишнього середовища. Вже відомо, що концерн мусить заплатити штрафи на десятки мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Нещодавно новий керівник компанії Маттіас Мюллер запевнив, що найближчим часом компанія надасть план з виправленню автомобілів, в іншому випадку реалізацію цих автівок заборонять.

Читайте також: 85 тисяч мексиканських вчителів отримали штрафи за протести

Агентство по захисту навколишнього середовища США стало першою компанією, яка виявила порушення. Через цей скандал пішов у відставку тодішній президент VW Мартін Вінтеркорн. Компанія має серйозні збитки, які, за інформацією аналітиків, відбиваються навіть на економіці Німеччини.