Великі міжнародні компанії можуть згорнути бізнес в Росії в найближчі півтора року.

За оцінкою британської консалтингової компанії Global Counsel, найгірша ситуація в російській сфері фінансів та енергетики, пише Обозреватель з посиланням на Financial Times.

Проаналізувавши доповіді 46 міжнародних компаній зі значною присутністю в РФ, Global Counsel виявила, що більшість з них констатують погіршення економічного становища в Росії.

Йдеться, зокрема, про BP, Royal Dutch Shell, Deutsche Bank, Siemens і Lafarge.

Головний економіст Global Counsel Грегор Ірвін зазначає, що наступні 18 місяців визначать, чи слід чекати нової хвилі відтоку іноземних інвесторів з російського ринку.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Читайте також: Економіка Китаю продовжує вповільнюватися

Як відзначають фахівці Global Counsel, більшість міжнародних компаній скоротять свою присутність в Росії, якщо економічна ситуація не стабілізується.

За наявними даними, в 2014 році іноземні виробники споживчих товарів втратили 1,5 млрд євро через позапланові заходи російського уряду.